Kulturella utbyten, resor, nätverksmöjligheter, språkkurser, konferenser och så mycket mer...

FNUFs medlemsorganisationer samlas flera gånger under året för att nätverka och lära känna varandra, få nya erfarenheter och kunskaper, men först och främst för att ha kul tillsammans!

Nedan kan du hitta information om några av våra främsta evenemang:

Café Norden: Café Norden är ett årligt evenemang vars värdland roterar varje år. Det hålls en helg i slutet av året med något tema, som t.ex. ung nordisk mat, nordisk humor, nordiska språk o.s.v. Evenemanget är mycket eftertraktat av FNUF:s medlemsorganisationers medlemmar och detta är därför ett fantastiskt sätt att träffa andra nordbor med liknande intressen. Deltagarantalet brukar ligga på ca 50-60 pers.

Då Café Norden ursprungligen var ett evenemang för gamla och nya Nordjobbare för att hålla kontakten och träffa andra med liknande erfarenheter, så brukar det även komma dit många Nordjobbare, och de senaste åren har Nordjobb annonserat vinnaren av sin fototävling under en Café Norden-middag. Tummen upp för gott samarbete! 

Styrelseseminarium: FNUF arrangerar ibland styrelseseminarium för sina medlemsorganisationers styrelsemedlemmar. Varje seminarium har ett fokuserat tema som t.ex. har att göra med nya, men även innovativa kunskaper, nya nätverk och vänner i andra styrelser för att underlätta samarbeten över gränser, eller uppmuntran till att experimentera och vilja möta nya uppmaningar, o.s.v. Har du lust att komma med så kolla in vårt kalendarium och kontakta din lokalförening!

Andra saker: FNUF håller även, bjuds in till eller är samarbetspartner till en lång rad konferenser, föreläsningar, workshops, och andra nordiska evenemang. FNUF har t.ex. varit med om att arrangera Nordjobbs jobbkonferenser och workshops, deltagit i Föreningarna Nordens konferenser och house warming-fester, varit medarrangör till Ungdomens Nordiska Råds mingel och bjudits till NordBUKs ungdomskonferens.

När FNUF har något på gång skickas ett meddelande ut till alla medlemsorganisationerna som skickar det vidare till sina medlemmar med information om anmälan. På så sätt vet du alltid om något är på gång som intresserar dig! Du kan även kolla in vårt kalendarium.

Gå in under Aktuellt för att läsa mer om vad som händer i vår organisation.

Klicka här för att läsa Föreningen Norden i Sveriges nyhetsbrev för nordiska ungdomar.


Hur deltar jag i alla dessa grymma saker?

Bli medlem i en av våra medlemsorganisationer!
Det bästa med att bli medlem i en av våra medlemsorganisationer är att du inte bara får tillgång att delta i din lokal- och nationalförenings evenemang, men även FNUFs evenemang! Genom att bli medlem får du all information om FNUFs aktiviteter löpande från din nationalförening och får möjligheten att anmäla dig till det som intresserar dig. Så bli medlem i dag!