22. juni 2018:

Föreningarna Nordens Förbund söker en EVS-volontär till Nordisk litteraturvecka och Föreningarna Nordens Ungdomsförbund i Köpenhamn

Är du sugen på att jobba i en spännande arbetsmiljö med trevliga kollegor från hela Norden i hjärtat av Köpenhamn?

Föreningarna Nordens Förbund (FNF) utlyser härmed en betald volontärtjänst på 11 månader med start 1 oktober till projektet Nordisk litteraturvecka och paraplyorganisationen Föreningarna Nordens Ungdomsförbund (FNUF).

FNF är ett samarbetsorgan för de nationella Föreningarna Norden och Föreningarna Nordens Ungdomsförbund vars huvuduppgift är att stärka det folkliga nordiska samarbetet och arbeta för tätare nordiskt samarbete. FNF ser språk- och kulturförståelse, samt dialog över gränserna, som ett grundläggande element i att styrka Norden som region, och Nordisk litteraturvecka och FNUF arbetar på olika sätt med att främja detta. EVS står för European Voluntary Service, och ger unga upp till 30 år möjlighet att få arbetserfarenhet i ett annat europeiskt land i upp till 12 månader.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att assistera projektledaren för Nordiska litteraturvecka, som är ett väletablerat nordiskt högläsningsprojekt för skolor, bibliotek och andra kulturinstitutioner i Norden och Baltikum.  Dessutom kommer du arbeta med FNUF genom att hjälpa FNUFs koordinator och arbetsutskott med planering och utförande av olika spännande projekt och möten. Under perioden kommer du stärka dina kompetenser inom en rad områden, såsom projektadministration, ledarskap, kommunikation och sociala medier. Samtidigt får du erfarenhet av arbete i en internationell organisation och tillgång till ett brett nordiskt nätverk. Resor inom Norden kan eventuellt förekomma i samband med tjänsten.

 

Arbetsuppgifter:

·       Marknadsföring av Nordiska litteraturvecka genom nyhetsbrev, sociala medier samt kontakt med relevanta målgrupper

·       Fortsätta en påbörjad internationell satsning av Nordisk litteraturvecka, där projektet marknadsförs utanför Norden och Baltikum

·       Skapa idéer till aktiviteter i samband med högläsningen för barn och unga

·       Uppdatera hemsidan och sociala medier för både Nordisk litteraturvecka och FNUF

·       Assistera i förberedelse av FNUFs möten samt årliga evenemang

·       Assistera i olika projekt och kommunicera med unga från hela Norden

·       Det finns även utrymme för egna initiativ och idéer


Start: 1. oktober 2018
Volontärperioden: 11 månader

Vad erbjuder vi?

Snaregade.jpg

Du kommer att arbeta på Föreningarna Nordens Förbunds sekretariat i centrala Köpenhamn. Du kommer att förbättra dina språkkunskaper i de skandinaviska språken och erfarenhet av att jobba i en internationell organisation. Förutom de nya kompetenser och färdigheter du kommer utveckla, och ny kunskap om Norden och nordiskt samarbete, kommer du som EVS-volontär även få:

·       Två kurser som arrangeras av National Youth Board med andra EVS-volontärer i Danmark

·       Mat, boende och fickpengar betalt

·       Resan till och från Danmark ersatt till 90%

·       Språkkurs i danska

·       Tips och assistans med att hitta bostad

Vi söker dig som har goda kunskaper i norska, svenska eller danska. Övriga nordiska språk ses som en merit. Du är effektiv, bra på att tidshantering och att arbeta självständigt, och har goda kommunikationsfärdigheter. Vi ser gärna att du gillar marknadsföring och har grundläggande kunskaper i Office-paketet. Du trivs i en nordisk / internationell miljö i en non-profit organisation. Intresse och kunskap om nordisk kultur och litteratur samt erfarenhet från ungdoms- eller ideella föreningar är meriterande.

Se mer information om Nordiska litteraturveckan på www.nordisklitteratur.org och Föreningarna Nordens Ungdomsförbund på www.fnuf.org.

Skicka in ditt CV och personliga brev till ghh@fnfnorden.org. Rekryteringen sker löpande – skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 augusti 2018. Intervjuer sker via Skype, om inte annat avtalas.

 

Kontaktperson:                                                                                                                                                                                    
Gerd Helena Hals, projektledare Nordisk Litteraturvecka
ghh@fnfnorden.org
+ 45 53 69 30 66

eller

Jonas Lage Roelsgaard, koordinator for FNUF
koordinator@fnuf.org
+45 51 41 14 81