Back to All Events

Forårsvandretur i Kongernes Nordsjælland


Endnu engang inviterer FNU på en dejlig weekendvandretur. Destinationen bliver denne gang Nordsjælland. Vi skal bålhygge, lave lækkert trangia-mad, bade i Øresund og nyde foråret. 


Fredag mødes vi ca. Kl. 15.30 og tager toget til Helsingør og videre med lokaltog til Hellebæk. Her går vi gennem Hellebæk Kohave. Fra Hellebæk kohave bevæger vi os til Horserød hegn og rundt om Gurresø. Her er masser skov og ikke mindst Gurreslotsruin, som har været hjem for Konge Valdemar Atterdag. Vi sover på en lejrplads ved søen. Fredag går vi ca. 10 km. 
Lørdag bevæger vi os videre gennem skov til Havreholm og videre til vi når Tegners Museum. Tegners museumspark er et unikt naturområde med lyngklædt hede. Herfra går vi ned til kysten og bevæger os langs denne til Hornbæk havn. Om eftermiddagen bliver der plads til at prøvesmage på sommeren med en is, evt. et spil minigolf og måske årets første dukkert på Danmarks bedste strand. Fra Hornbæk bevæger vi os nogle få km. op af kysten til en lejrplads med udsigt over til vores svenske naboer. Lørdag vil turen være ca. 20 km. 
Søndag er der tid til en morgen dukkert og hygge. Alt efter hvordan vejret og fødderne har det er der mulighed for at slutte turen efter morgenmad ved at gå direkte til Saunte station (ca. 3 km) og tage toget til KBH. Der er også mulighed for at forlænge turen ved at gå langs kysten til Helsingør. 

Overnatning foregår i foreningens lavu + evt. shelter, hvis disse bliver ledige. 
Medbring selv: 
Sovepose og liggeunderlag. 
Badetøj
Praktisk tøj
Grej at spise med (kop, tallerken, kniv og gaffel) 

Det er gratis at deltage i turen. Dog er transportudgifterne på egen regning. Vi laver fællesmad, som vi handler ind til i Helsingør, beregn en udgift til dette på ca. 100 kr. pr. person. 

Tilmelding skal ske ved at sende en mail til Maria Mæchel Fritzen på maria.fritzen@hotmail.com

Earlier Event: March 31
FNUF:s vårmöte
Later Event: August 14
Arendalsuka