Back to All Events

Nordenambassadörer


  • Schæffergården Jærgersborg Allé 166 2820 Gentofte Danmark (map)

Är du nordisk medborgare mellan 18-29 år och intresserad av nordiska frågor? Då kan Nordenambassadörerna vara något för dig! 

Den 04-06.11.2016 ordnas en helt ny utbildning som ska skapa ett nätverk av Nordenambassadörer runt om i Norden. En Nordenambassadör är ett ansikte utåt för norden och informerar och inspirerar andra i sin närhet om nordiskt samarbete. Till exempel håller Nordenambassadören presentationer på skolor, deltar i mässor, ordnar inspirationskvällar och liknande. Som Nordenambassadör får du många nya erfarenheter som Du kommer ha nytta av i ditt framtida arbetsliv och Du får även ett brett nätverk av andra unga från hela Norden. Du får fördjupa dig i nordiska frågor och tillsammans fundera på hur det nordiska samarbetet kan förstärkas. Blir du antagen till utbildningen kommer du vara en del av den första omgången Nordenambassadörer, vilket betyder att du får även vara med och påverka den framtida Nordenambassadörens roll. 

Utbildningen, mat, resan till och från Köpenhamn samt logi är kostnadsfri för alla deltagare. 

Ansökan till utbildningen ska göras på projektets hemsida: http://nordenambassador.org/ 

Sista ansökningsdagen är 26.09!

Utbildningen är ett samarrangemang mellan Föreningarna Nordens arbetsmarknadspolitiska program Nordjobb, Ungdomens Nordiska Råd, Föreningarna Nordens Ungdomsförbund och Nordisk Samorganisation for Ungdomsarbejde. Utbildningen understöds av Nordiska barn- och ungdomskommittén (NORDBUK), Fondet for norsk-dansk samarbeid.

Har du några frågor eller funderingar? Maila Emilia Blomqvist, projektledare för Nordenambassadörer, på emilia@nordjobb.org

Earlier Event: October 28
Ungdomens Nordiska Råds session
Later Event: March 31
FNUF:s vårmöte