Back to All Events

#JegErNordisk kampanj


FNUF och NCF (Nordiska Centerungdomens Förbund) vill ha nordiskt medborgarskap!

Detta inbär att det ska vara lika lätt för nordiska statsmedborgare att flytta till ett annat nordiskt land, som inom sitt eget.

Kampanjen kommer nå sin höjdpunkt, och rundas av till Nordiska Rådets session, första dagarna i november, då de förhoppningsvis kommer rösta för förslaget. Tills dess kan vi tillsammans sätta tillräckligt mycket press på Nordiska rådet för att de ska inse hur relevant ett problem det dröjer sig om!

DU kan vara med:
-Du kan följa kampanjen här: www.jegernordisk.com
-Du kan även använda hashtaggen #jegernordisk, t.ex. för att posta din bild på twitter/instagram/facebook eller historia om  de gränshinder du, eller dina bekanta, stött på vid flytt till ett annat nordiskt land.

Earlier Event: September 30
Café Norden
Later Event: October 28
Ungdomens Nordiska Råds session