Vellykket høstmøde i FNUF

Sidste weekend (20.-22. sep) holdt FNUF sit årlige høstmøde i Stockholm i forbindelse med Foreningerne Nordens Forbundsmøde med repræsentanter fra Danmark, Finland, Færøerne, Island og Norge.

Deltagere kom fredag eftermiddag og fredag aften var der fællesspisning for at ryste gruppen lidt sammen, da mange af deltagerne var med for første gang. 

FNUF’ere i Stockholm, sep. 2019.

FNUF’ere i Stockholm, sep. 2019.

Lørdag formiddag deltog undertegnede med FNUF’s generalsekretær samt to andre ungdomsrepræsentanter til forbundsmødet med moderforbundet. Der skulle de sidste to års regnskaber og årsrapporter godkendes, virksomhed diskuteres og drøftes m.m. I mens tog de andre på byvandring i det gode efterårsvejr, gik på marked og på museum. 

Efter frokost var der jubilæumsseminar, hvor alle fra forbundsmødet deltog, alle FNUF’ere og andre, som er interesserede i nordisk samarbejde. Seminaret blev holdt i anledning af Foreningen Nordens 100-års jubilæum i Sverige, Danmark og Norge, og udgivelsen af publikationen "Meningen med Foreningen".

Undertegnede afsluttede seminaret med et indlæg om "Foreningerne Nordens fremtid", med meget gode modtagelser. Der blev der bl.a. præsenteret en vision for, hvordan Foreningerne bliver nødt til at tænke i nye baner, hvis de ikke vil blive irrelevante for fremtidens generationer.

Fra FNUF’s høstmøde.

Fra FNUF’s høstmøde.

Søndag morgen startede høstmødet. Uden at gå ind på detaljerne, var det et meget produktivt møde med mange gode og måske endda nødvendige diskussioner.  Mødet behandlede tre resolutioner til Ungdommens Nordiske Råd hvoraf to blev godkendte og ét forkastet. Der blev også lavet to udtalelser som man kan læse her.

 

Foruden de sædvanlige ting som budget, regnskab, årsplan og diverse orienteringer, blev foreningernes fremtid også diskuteret, finansiering af projekter, samarbejde mellem foreningerne og med andre, etc. Der blev også for første gang nogensinde valgt et tema som FNUF aktivt skal arbejde med næste år. Temaet for 2020 er grænsehindringer, og stemmer overens med FNUF’s  principprogram, samt kampagner som PNU Finland har drevet de sidste år.

Sidst, men ikke mindst besluttedes det, at næste møde skulle holdes i starten af marts 2020 i Slesvig for at fejre 100-årsjubilæet for genforeningen af Sønderjylland/Nordslesvig med Danmark.

Inden da kommer vi dog først til at deltage på Ungdommens Nordiske Råds session i slutningen af oktober. Følg med her på bloggen og på FNUF’s sociale medier.

Iris Dager,
Ordförande i FNUF

Glade FNUF’ere i Stockholm.

Glade FNUF’ere i Stockholm.